Ohjelmat

Järjestämme elämykset suvun yksityisillä mailla ympäri vuoden. Joulukuusta huhtikuuhun voi olla lähes varma lumitilanteesta. Joulu ja tammikuussa on vähemmän valoa, mutta sentään enemmän mahdollisuuksia metsästää revontulia. Helmikuusta eteenpäin päivänvaloa on enemmän ja huhtikuun lopulla tuntuu olevan melkein jo yötön yö. 

Toukokuussa suloiset poronvasat syntyvät Kumputunturin juurella ja kun lumi sulaa päästämme kaikki meidän porot takaisin luontoon kesälomalle. Meidän retkiin usein sisältyy poronhoito ja paikallinen kulttuuri tavalla tai toisella. Vaikka porot olisivat vapaana, voi aina tutustua poroerotus aittaan ja porojen elämään. 

Ruska on talven jälkeen toiseksi suosituin aika vuodesta vierailulle Lapissa. Eikä voi ikinä nähdä kaksi samanlaista ruskaa. Lumeton retkeily on silloin parasta ja yöt alkavat pimenemään, joten jälleen aikaa revontulia odottamaan. Jos on onnekas, tupla aurorat voivat syntyä tyven järvenpintaan ja taivaan välillä. 

Lokakuussa sitten poroharrastajien aika koittaa. Meidän kanssa pääsee poroerotukseen seuraamaan kirnun sisältä hurjaa menoa. Ja kun meidän ajoporot palaavat kesälomilta, heitä pääsee syöttämään kotiaidassa. Marraskuun lopulta, tai silloin kun lumitilanne sen sallii, ensimmäiset asiakkaat pääsevät huristelemään poroilla Hukkajärvelle. 

Luonnon rytmin mukaan meidän elämykset järjestyy. 

JOULUKUU-HUHTIKUU

Poroajelu-

pilkki-

lumikenkäily

 • KESTO: usein 5 tuntia.
 • HINTA: 195€ aikuiset ja 125€ lapset alle 12v.

Tämän retken aikana pääsette kokemaan monta Lapin huippu elämystä. Ensin ajetaan porolla lumisessa metsässä porot irrallaan noin 1.5 km lähitieltä yksityiselle Hukkajärvelle. Asiakkaat ovat itse kuskina, me selitämme kaiken. Ajon jälkeen porot ansaitsevat hieman kannustusta poronjäkälällä, silloin on paras hetki ottaa heistä valokuvia. Pienen lämmitellyn jälkeen lähdetään pilkille. Hukkajärven istutetaan vuosittain kirjolohta ja harjusta. Niiden lisäksi koukkuun voi tarttua myös ahven, siika tai hauki. Saaliin voimme paistaa syöttäväksi tai voitte sen ottaa matkaan. Halukkaat pääsevät tutustumaan lumiseen maastoon lumikengillä, jonka jälkeen tarjoamme (kirjo)-lohikeiton ruisleivän kanssa. Lopuksi nautitaan pullakahvit/ teet ja lähdemme takaisin poroilla.

Tämän retken aikana on aikaa tutustua porojen elämään, porotalouteen ja arktiseen luontoon. Retkestä onnistuneesti selviytyneille jaetaan poroajokortit.

Retki alkaa meidän Kätkäjärven talvi starttipaikasta, osoite on: Kätkäjärventie 407, Sirkka.  Levin keskustasta matkaa on noin 15 minuuttia autolla tai taksilla.

 • KESTO: usein 5 tuntia.
 • RYHMÄN KOKO: 2-10 henkilöä
 • SAATTAVUUS: Joulukuu- huhtikuu
 • HINTA: 195€ aikuiset ja 125€ lapset alle 12v.

Lue lisää

 

Poroajelu lumisessa metsässä ja lumikenkäily

 • KESTO: noin 3.5- 4 tuntia.
 • HINTA: 165€ aikuiset ja 105€ lapset alle 12v.

Nyt on mahdollisuus kokea Lapin parhaita paloja saman retken aikana.  Poroajelu lumisessa metsässä on ollut suomalaisten suosikki, porot lähtevät irrallaan toisista ja asiakkaat pitävät hihnasta kiinni. Ajellaan poroilla 1,5 kilometrin matkan Hukkakummulle, missä on mahdollisuus ilahduttaa poroja jäkälällä. Pienen lämmitelyn jälkeen jaetaan karttoja ja lumikenkiä ja on aika lähteä tutkimaan meidän ympärillä olevaa metsää ja jänkkää. Paperikartan tai google karttojen avulla etsitään luonnon mielenkiinnon kohteet ja kyltit kertovat, miten eläimet, kasvit ja ihmiset ovat näin karussa ympäristössä selviytyneet sukupolvien yli. Meidän metsä on ollut saman suvun omistuksessa ainakin 1800 luvulta, joten todellisistä tarinoista on kyse. Halukkaille on metsässä lisätieto saattavilla QR koodien avulla.

Lumikenkäilyyn ja luonnon tutkimiseen on 1.5- 2 tuntia. Sen jälkeen on mahdollisuus nauttia meidän herkullisistä burgereistä (hirvi- , kala- tai juusto-), joita pitää varata etukäteen. Kaikille tarjotaan kuuma mehua.

Lopuksi hurautetaan poroilla 1,5 km matkan takaisin Kätkäjärvelle. Ajosta kunnialla selvinneille annetaan poroajokortit muistoksi seikkailusta.

Ohjelma alkaa Kätkäjärveltä (osoite: Kätkäjärventie 407, Sirkka). Levin keskustasta noin 15 minuutin matka taksilla tai omalla autolla.

KESTO: 3.5- 4 tuntia.

RYHMÄN KOKO: 3-10 hlö

SAATTAVUUS: Joulu – Huhtikuu

HINTA: 165€ aikuiset ja 105€ lapset 6-12v. Ei alle 6v.

Lue lisää

 

Porot käden ulottuvilla- 

vierailu poroaidassa missä ajokkaat

 • KESTO: noin 45 minuuttia.
 • HINTA: 25€ henkilö

Tule tutustumaan Joulupukin apulaisiin meille ja saat selville onko hänen apulaiset naaras- vai urosporoja. Mistä sen tietää? Ketkä pääsevät vetämään rekeä?

Meidän poroaidassa odottavat koulutetut ajokkaat, joihin voitte tutustua läheltä. Saatte heistä ottaa valokuvia tai videoita ja samalla ruokkia herkullisella poron pallerojäkälällä. Jos teitä kiinnostaa voidaan puhua poron vuodesta- mitä tekevät kesällä ja missä? Kuulette korvamerkistä ja siitä miten ne kulkevat suvussa. Ehkä viellä innostutte ja haluaisitte tietää miten voitte itse ryhtyä poromiehiksi/naisiksi:) Kaikkea porontaloudesta ja paikallisesta kulttuurista ja historiasta- eli laidasta laitaan, aivan mikä teitä kiinnostaa.

Ohjelman aikana olemme ainoastaan ulkona, poroaidassa, missä on helppoa pitää turvallista väliä. Jos vain porot ymmärtävät:) Tarjoamme lämmintä mehua, jos teille maistuisi.

Retken päätteeksi saatte meiltä sähköisen lahjan ja lisäksi perheelle pieni matkamuiston- pala Lappia kotiin vietäväksi.

Palvelua järjestetään yksityisellä maalla yksityisen tien varressa, joten varatkaa etukäteen.

Ryhmän koko: 2-8 henkilöä

 

Lue lisää

 

Revontuli poroajo hirviburgerilla

 • KESTO: yli 2,5 tuntia.
 • HINTA: 140€ aikuiset ja 95€/lapset alle 12v.

Kolmen kilometrin rekiajelu taikametsän halki. Sulje silmät ja anna poron viedä sinut Hukkajärvelle, missä nautimme hirviburgerin ja kuumaa juottavaa. Revontulten etsintä parhaiten onnistuu järven jäältä.

Osallistujille annetaan retken pääteeksi poroajokortit.

 • RYHMÄN KOKO: 2-10 henkilöä
 • SAATTAVUUS: JOULU-TAMMIKUU

Lue lisää

Arktisen tiedon etsintäretki lumikengillä

 

 • KESTO: noin 2,5-3 t
 • HINTA: 75 € aikuiset, 50€ lapset (6-12 v.) Ei alle 6v. lapsille.

 

 

Tule meille Hukkakummulle, joka on ollut jo 1800 luvulta saman suvun omistuksessa. Ymmärrät, mitä tekee juuri tämän alueen sopivaksi elinympäristöksi eläinlajeille ja ihmisille. Opit selviytymisstrategioista, millä on täällä pärjätty ja tiedoista mitkä on peritty isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle.

Lähitieltä tuomme teidät kelkalla vedetyllä reellä tai halukkaat voivat potkukelkkailla yhteen suuntaan Hukkajärvelle. Meiltä saatte lumikengät ja pienen kartan jonka avulla etsitte mielenkiinnon kohteet. Ne ovat merkittyjä myös google karttaan. Metsässä olevat QR koodit ovat lisätiedon lähteenä, ja tavalliset kyltit paikan päällä paljastavat pääasiat. 

Lopuksi nautimme hirviburgerista. Kasvissyöjät saavat leipäjuustoburgerin tai kalaburgerin, jos asiasta ilmoittavat etukäteen. Puhdas lumikenkäily aika on noin 90 min. Jokainen ryhmä/ perhe menee oman tahdin mukaan. Yhteensä kävelette lumikengillä 1,5m- 5 km. 

 • KESTO: noin 2,5-3  tuntia 
 • RYHMÄN KOO: 2-8 henkilöä 
 • SAATTAVUUS:  marraskuun loppu- huhtikuu
 • HINTA: 75 € aikuiset, 50€ lapset (6-12 v.) Ei sovellu alle 6v. 

Lue lisää

Lumikengillä-
pilkille

 • KESTO: 4 tuntia
 • HINTA: 80 € aikuiset, lapset (8-12v.) 50 €


Pääsemme ihailemaan lumista metsää ja jänkkää noin 2 km lumikenkä lenkillä. Pilkimme yksityisellä Hukkajärvellä. Saaliina usein kirjolohi tai harjus, joskus ahven tai siikaa. Kalaa paistetaan nuotiolla teille syöttäväksi. Ruokana on hirviburgeri tai itsepaistetut hirvi/porokyljet. Ennen paluu matkaa lumikengillä nautimme pullakahvit/ teet.

HUOM: Ottakaa lämpimät varavaatteet mukaan pilkkimistä varten. Lumikenkäilyn aikana tulee lämmintä. 

Retki vaatii peruskuntoa. Ei alle 8 v. lapsille vaativuuden takia. 

 • KESTO: 4 tuntia
 • RYHMÄN KOKO: 4- 8 persons
 • SAATTAVUUS: Marraskuun loppu- huhtikuu
 • HINTA: 80 € aikuiset,                      lapset (8-12v.) 50 €

Lue lisää

Potkukelkalla
pilkille

 • KESTO: 3.5-4 tuntia
 • HINTA: 70 € aikuiset, lapset (6-12v ) 45 €

Pääsemme ihailemaan lumista metsää 1,5 km  lenkillä potkukelkka. Pilkimme yksityisellä Hukkajärvellä. Saaliina usein kirjolohi tai harjus, joskus ahven tai siikaa. Kalaa paistetaan nuotiolla teille syöttäväksi. Te itselle paistatte hirvi tai porokyljet kodan nuottiolla tai tarjoamme hirviburgerin. Ennen paluumatkaa lumikengillä nautimme pullakahvit/ teet.

 • KESTO: 3.5-4 tuntia
 • RYHMÄN KOKO: 2-6 henkilöä
 • SAATTAVUUS: Joulukuu- toukokuun puoleenväliin asti
 • HINTA: 70 € aikuiset,                      lapset (6-12v.) 45 €

Ryhmille, missä on eri kuntoisiä ihmisiä, paremman kuntoiset voivat tulla Hukkajärvelle potkukelkalla ja muita voidaan tuoda kelkan vedetyllä pulkalla.

HUOM: Ottakaa varavaatteet matkaan. Potkukelkalla saattaa tulla lämmintä kun taas jäällä kylmää.

Retki vaatii peruskuntoa. Ei alle 6 v. lapsille vaativuuden takia.

Lue lisää

 

Pulkalla pilkille paistamaan hirvi/porokyljet

 

 • KESTO: 3.5-4 tuntia
 • HINTA: 60 € aikuiset, 40 € lapset (4-12v.)

 

Pilkijoiden unelmaretki. Lähitieltä lähdemme noin 1.5 km kelkan vedetämän pulkan kyydissä meidän lammelle. Pilkimme yksityisellä Hukkajärvellä. Saaliina usein kirjolohi tai harjus, joskus ahven tai siikaa. Kalaa paistetaan nuotiolla teille syöttäväksi. Saaliin saatte mukaan näin halutessanne. Nuotilla paistatte itselle hirvi tai porokyljet. Mahdollisista ruokaallergioista pitää ilmoittaa varaamisen yhteydessä. Ennen paluu matkaa pulkalla nautimme pullakahvit/ teet.  

 

Ryhmille, missä eri kuntoisiä ihmisiä yhtenä ideana voi olla potkukelkka- pilkki reissu niille, joilla on parempi kunto ja muille tämä pulkalla pilkille sen sijaan. 

  • KESTO: 3.5-4 tuntia
  • RYHMÄN KOKO: 2-10 henkilöä
  • SAATTAVUUS: joulu – toukokuun alku
  • HINTA: 70€ aikuiset, 45 € lapset (4-12v.)

Lue lisää

Kevät lintujen bongausta suksilla mahtavilla jängillä

 

 • KESTO: 3.5 tuntia
 • HINTA: 70-130 €/ henkilö

 

Tule seuraamaan miten muuttolinnut nauttivat rauhallisista ja aurinkoisista jänkistä, missä myöhemmin myös lisääntyvät kaikessa rauhassa pedoilta suojassa. Sukset jalkaan, kiikarit käteen ja aamuvarhain lähdemme etsimään kurjet, hanhet, joutsenet, ihailemaan heidän lauluja ja seuraamme heidän jälkiä. Lisäksi muitakin eläimiä voi kuulla tai jälkiä näkyä- riekon, metson, teeren, hirven. Avarat maisemat avauttuvat ja pääsemme näkemään jopa 6 eri tunturia. Keli ja hiihtokunto ovat rajana. Yhteensä tulee hiihdetyä 6-16 km. Ehdimme kuitenkin nautttia herkullisistä eväistä ja jopa tuoreesta mahlasta, jos on saattavilla. 

Omat sukset mukaan, luistelusukset ovat ehkä sopivimmat, mutta perinteiselläkin pääsee pitkälle. Maasto on tasainen ja helppo. 

Tälle retkelle kannattaa lähteä, jos on edeltävänä yönä ollut pakkasta. Sen takia on hyvä katsoa,että olisi vaihtoehtoisia päiviä tälle retkelle teidän Levillä olon aikana, joten hyödynnämme parhaat sääolosuhteet siihen. Tarvitaan kantohankea. 

Lisäosana voitte varata hauen koukukalastuksen retken päätteeksi. Ison kalan jäälle nostaminen on jännitävää puuhaa. Mahdollisen saaliin voitte ottaa matkaan. 

 

 

 

  • KESTO: 3.5 tuntia
  • RYHMÄN KOKO: 1-6 henkilöä
  • SAATTAVUUS: huhti – toukokuun puoleen väliin
  • HINTA: 70- 130€/ henkilö, 30 € lisähintaa haukikalastuksesta

Lue lisää

Kevän hauen pyynti koukulla

 

 • KESTO: 2 tuntia
 • HINTA: 40-50 €/ henkilö

 

Pitkän talven jälkeen pohjassa odottavat hauet alkavat heräilemään ja mielellään uivat valoa kohti, missä heitä odottavat syötit koukkuineen. Pääsette kokemaan meidän koukut. Ison hauen reiän läpi vetäminen jäälle on jännittävää puuhaa kokeneellekin kalastajalle. Voitte ottaa saaliin matkaankin, jos näin haluatte. 

 

 

  • KESTO: 2 tuntia
  • RYHMÄN KOKO: 1-10 henkilöä
  • SAATTAVUUS: maaliskuun loppupuoli- huhtikuu
  • HINTA: 40-50€/ henkilö

Lue lisää

TOUKOKUU

Poronvasojen merkkaaminen porotilalla tai heidän ruokinta 

 • KESTO: 4-6 tuntia.
 • HINTA: 100 € aikuiselta, 60 € lapset. Kuljetus Leviltä sisältyy hintaan (110km).

Jos vierailette Levillä toukokuussa tai huhtikuun lopulla, teillä on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä pienet poronvasat imettämässä ja oppimassa selviytymään. Vietämme puolipäivää ruokkimassa heitä ja jos on sopiva hetki voidaan myös merkata korvamerkkiä. Silloin pitää ensin ottaa vasan kiinni vimpalla.

Aidassa etsimme vaamien pudottamat sarvet synnytyksen jälkeen, ihailemme mahtavaa Kumputunturia ja jos keli sallii tehdään tulet ja paistamme eväät nuottiolla. Jos teitä kiinnostaa voidaan käydä katsomassa poroerotusaidan matkan varrella.

  • KESTO: 4-6 tuntia.
  • RYHMÄN KOKO: 2-4 henkilöä
  • SAATTAVUUS: huhtikuun loppu- toukokuu, niin kauan kun heitä päästetään kesäksi metsään
  • HINTA: 100 € akuiset, 60 € lapset alle 12v. Kuljetus Leviltä sisältyy hintaan (110km).

Lue lisää

KESÄ- & SYYSKUU

Tuohustaminen revontulilla

 • KESTO: 4 tuntia. Retki voi alkaa pimeän tullen ja loppuu ennen sarastamista.
 • HINTA: 150 € jos yksi aikuinen osallistuu 130 €/hlö, jos osallistuu 2 aikuista

Tuohustaminen voi olla aivan uusi harrastus kokeneellekin kalastajalle. Kätkäjärvellä voidaan tätä perinteistä tekniikkaa harrastaa kun syksyn yöt pimenevät. Pienen veneen keulassa valokeila sokaisee suuria haukia järven pohjassa ja niihin atraimella isketään. Toinen veneessä olija meloo varovasti eteenpäin.

Jos tulet kaverin kanssa vuorottelette atraimen ja melan välissä. Mahdollisen saaliin saatte mukaan, yleensä haukea. Meloa pitää niin, että järjenpinta ei värähdä. Retki vaatii seuraavat sääolosuhteet: ei sadetta, ei tuulta, ei sumua.

 • KESTO: 4 tuntia.
 • RYHMÄN KOKO: 1-2 henkilöä;
 • SAATTAVUUS: syyskuun alusta siihen asti kun järvi jäätyy.
 • HINTA: 150 € jos yksi aikuinen ja 130 € jos kaksi aikuista

Lue lisää

Jänkhä retki luonnon nautiskelijoille

 • KESTO: noin 5-6 tuntia
 • HINTA: 110 € participant (ei alle 8v. lapsille). Kuljetus Leviltä varattavissa lisäpalveluna.

 

Päiväretki meidän suolle antaa mahdollisuuden rentoutua henkisesti. Jängän tuoksu, värikas ympäristo tai kaikki mahdolliset marjat ovat meidän seurana. Pitkospuut eivät meitä rajoitta, vaan valitsemme kulkureitin tilanteen mukaan. 

Omat kumisaappaat ovat vältämätömät ja alussa pieni muistutus siitä, miten turvallisesti liikutaan suolla. 

Kartalla retki näyttää lyhkäiseltä, mutta päivän lopulla jaloissa tuntuu kuin 10 km kävely. 

Herkullisilla eväillä jaksetaan. 

SYYSKUU-MARRASKUU

Päiväretki Kumputunturille, porojen etsintä ja poroerotusaidassa vierailu

 • KESTO: 6-8 tuntia (usein lähempänä 8t)
 • HINTA: 150€ henkilö (ei alle 10v. vaativuuden takia) Kuljetus Leviltä sisältyy hintaan (110km).

Vietämme päivää luonnossa Kumputunturin seudulla. Leviltä on matkaa noin 60km. Matkalla pysähdymme perinteiseen poroerotusaitaan, missä tutustumme poromiehen elämään ja saamme tietää mitä on poroerotus. Sen jälkeen jalkamme matkaa Kumputunturin juurelle mistä lähdemme kävellen tunturin huipulle. Voimme paistaa makkaraa, poron/hirvenkyljet tai maistaa hirviburgerin samalla maisemia ihailen. 

Kaunis vanha metsä muuttuu ja huipun lähellä voimme nähdä poroja, jopa omia ajokkaita, jos meillä on tuuri. Kävelyä kertyy päivän aikana noin 10 km polkua pitkin. 

Jankhä retki luonnon nautiskelijoille

 • KESTO: noin 5-6 tuntia
 • HINTA: 110 €/ henkilö (ei alle 10v. vaaativuuden takia) Kuljetus Leviltä varattavissa lisäpalveluna.

 

Päiväretki meidän suolle antaa mahdollisuuden rentoutua henkisesti. Jängän tuoksu, värikas ympäristo tai kaikki mahdolliset marjat ovat meidän seurana. Pitkospuut eivät meitä rajoitta, vaan valitsemme kulkureitin tilanteen mukaan. 

Omat kumisaappaat ovat vältämätömät ja alussa pieni muistutus siitä, miten turvallisesti liikutaan suolla. 

Kartalla retki näyttää lyhkäiseltä, mutta päivän lopulla jaloissa tuntuu kuin 10 km kävely. 

Herkullisilla eväillä jaksetaan. 

Met ja revontulet- illallinen 

usandauroras

 • KESTO: 2-3 tuntia
 • HINTA: 55 €/ henkilö

Hukkajärven rannalla olevassa kodassa voit nauttia kolmen ruokalajin illallisesta rauhassa. Tämä yksityinen järvi keskellä erämaata on 15 km etäisyydellä Levin keskustasta. Sen ansiosta kirkkaina öinä on mahdollista seurata revontulet taivaalta. Kynttilä valaistus kodassa ei häiritse ulkona olevaa luonnon näytöstä.

Hintaan kuuluu alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka paikallisista luonnon antimista sesongin mukaan (esim. hirvi, poro, oman järven kirjolohi, marjat lähimaastosta jne.)

Sään mukaan sopiva varustus, sis. jalkineet mukaan. Jos on paljon lunta, esim. marraskuussa, lähitieltä tullaan kelkan vedättämällä kelkalla noin 1.5 km Hukkajärven kodalle.

 • KESTO: 2-3 tuntia.
 • RYHMÄN KOKO: 5-18 henkilöä;
 • SAATTAVUUS: syys- marraskuu
 • HINTA: 55 €/ henkilö

Lue lisää

LOKAKUU-MARRASKUU

Aito Lappi- poroerotus

 • KESTO: 6-8 tuntia.
 • HINTA: 110-160 € osallistuja (ei alle 10v. mahdollisen kylmyyden takia). Kuljetus Leviltä (100-150 km) sisältyy hintaan.

 

Satoja poroja sinun ympärillä. Ja tietenkin poromiehet ja naiset lapsineen koirineen mönkijöineen ja kelkoineen. Siis aito lappilainen elämä!

Lähdemme Leviltä poroetotuspaikalle. Matkaa kertyy päivän aikana noin 150 km tilanteen mukaan. Vietämme koko päivä ulkosalla, vaikka joissakin paikoissa on porokämppä lämmittelyä varten.

Seuraamme miten poroja tuodaan syöttöaidasta kaarteeseen. Pienemissä ryhmissä sitten kirnuun, missä heitä otetaan kiinni joko käsiin tai suopungilla. Suurin osa poroista saa rokotuksen, jonka jälkeen heitä vedetään takaisin metsään. Jos tulet auttamaan, kohta tulee lämmintä. Työn ohella voidaan nauttia herkullisistä eväistä, hirvikyljet tai makkarat paistetaan nuottiolla.

Kun on työt tehty, valokuvat ja videot otettu ja suurin osa kysymyksistä vastattu lähdemme takaisin Leviä päin.

Retken pääteeksi saatte pienen matkamuiston tästä päivästä.

 • KESTO: 6-8 tuntia.
 • RYHMÄN KOKO: 1-3 henkilöä
 • SAATTAVUUS: puolesta välistä lokakuuta marraskuuhun (erotuspäivästä tulee varma tieto edeltävänä iltana poroisännältä)
 • HINTA: 180 € jos yksi osallistuja, 130 €/hlö, jos 2-3 osallistujaa. Ei sovellu alle 10v kovien sääolosuhteiden takia (jossakin on porokämpät, missä voi lämmitellä, jossakin ei ole) Kuljetus Leviltä ja takaisin sisältyy hintaan (noin 120 km).

Lue lisää

Meidän ajoporojen syöttäminen aidassa ja poroerotusaidassa vierailu matkan varrella

 • KESTO: noin 3-4 tuntia.
 • HINTA: 90 € aikuiset, 60 € lapset (4-12v.) Kuljetus Leviltä sisältyy hintaan (noin 120 km).

Jos tulette Leville loka- marraskuussa meillä ei ole välttämättä riittävästi lunta poroajoa varten. Jos haluatte kuitenkin tutustua meidän poroihin ja he ovat jo palaneet kesälomalta takaisin, voitte tulla meidän kanssa ruokkimaan heitä. Matkalla meidän poroaitaan, joka sijaitsee noin 60 km Leviltä, meillä on mahdollisuus pysähtyä perinteiseen poroerotusaitaan, missä voidaan keskustella porovuodesta ja poromiehen elämästä ja katsoa porokämppää.

Kun saavumme meidän aidalle, voitte ottaa valokuvat ja videot meidän poroista sillä aikaa kun me ruokimme heitä. Retken aikana myös nautimme herkullisista eväistä ja kuumista juomista.

Retken pääteeksi saatte pienen matkamuiston tästä päivästä.

 • KESTO: noin 3-4 tuntia.
 • RYHMÄN KOKO: 2-4 henkilöä
 • SAATTAVUUS: lokakuun loppu- marraskuu
 • HINTA: 90 € aikuiset, 60 € lapset (4-12 years of age) Kuljetus Leviltä sisältyy hintaan (noin 120 km).

Lue lisää

YMPÄRI VUODEN

Erätaito kisat

 • KESTO: 2-3 tuntia (ryhmän koosta ja taidoista riippuen)
 • HINTA: 60€/hlö (6-10 osallistujaa), 55€/hlö (yli 10 osallistujaa);

Yksityisen Hukkajärven ympäristössä järjestämme ryhmille mukavan hetken erätaitojen parissa. Ryhmän ja vuodenajan mukaan rakennamme kokonaisuuden, mihin sisältyy 5 lajia. Esimerkkinä erähiihto, tulenteko, suopungin heitto, poron valjastus, jousiammunta, hanhen ”metsästys”. Kisan aikana saatat oppia uusia taitoa ja oppia lisää arktisesta luonnosta.  

Ohjelmaan sisältyy 5 rastin kisa, palkinto ja palkintojen jako ja pullakahvit/ teet.

 • KESTO: 2-3 tuntia (ryhmästä riippuen)
 • RYHMÄN KOKO: 6-20 hlö
 • SAATTAVUUS: vuodenympäri (paitsi ei 4.12.-10.1.) Toteuttuu Hukkajärvellä.
 • HINTA: 60€ (6-10 osallistujaa), 55€ (yli 10 osallistujaa);

Lue lisää

Ryhdy poron kummiksi

 • KESTO: 1-6 kuukautta
 • HINTA: 10-200€ (kummi saa meiltä poroihin liityviä lahjoja)

Reindeer_Levi

Meidän ihanat porot tarvitsevat sinun tukea selviytyä tulevan talven yli.

Ajokkaat vietävät kesän lomailen Kumputunturin ymäristössä Kuivasalmen paliskunnassa. Loka- marraskuussa palaavat syntymäporoaitaan. Vaamet tulevat hieman myöhemmin kelista riippuen. Takaisin vapaaksi pääsevät toukokuun lopulla. Se tarkoittaa, että yli 7 kuukauden ajan heitä ruokitaan.

Raavas poro syö noin 3 litraa poronrehua päivässä. 

Lisäksi heille on myös poron pallerojäkälää, mahdollisuuksien mukaan myös luppoa. Kesän aikana olemme tehneet myös kerppuja koivusta ja raidasta. Ne ovat varsinkin heikoille tai sairaille poroille.

Matkaillu on alue, missä pandemian vaikutus on tehnyt syvää jälkeä. Yritämme selviytyä ja tulemme olemaan vahvempia tulevaisuudessa. Syödä kuitenkin pitää.

Jos olet valmis ryhtyä meidän porojen kummiksi, voit päättää minkä poron valitset (katso galleriasta itselle sopivaa kaveria) ja miten pitkäksi ajaksi sitoudut (1, 2, 3 tai 6 kuukautta).

Mainitse varauksen yhteydessä kenen kummi haluaisit olla.

 

*Kummi (10 euroa)

Tällä rahalla saamme yhden säkin poronjäkälää ostettua.

Sinulle lähetämme todistuksen ja sähköisen postikortin.

 

**Kummi (33 euroa)

Osta kuukaudeksi porolle rehua, yli 60 kiloa.

Sinulle lähetämme todistuksen ja Arktisen muistipelin sähköisesti. Lisäksi tervehdyksen omalta porolta ja linkki porovihkoon, mistä opit tuntemaan porot paremmin.

 

***Kummi (66 euroa)

Kahden kuukauden sapuskaa sinun kaverille, yli 120 kiloa.

Sinulle kiitokseksi tulee todistus, 2 videotervehdystä omalta porolta, linkki porovihkoon ja myös meidän arktisen tietoetsintäretken sivulle, mistä opit uusia asioita meidän ympyröivästä luonnosta. Voit valita sähköisen muistipelin ja postikortin välissä.

****Kummi (100 euroa)

Saamme 3 kuukauden rehut ostetua.

Sinnulle todistuksen, 3 videotervehdyksen ja muiden digitaalisten lahjojen lisäksi lähetämme kotiisi porokassin ja taikapeilin, joka sinun ajatukset vie keskelle Lappia, vaikka olisit aivan muualla. Sinulla on oikeus ehdottaa meidän ajokkaalle nimen.

*****KUMMI (200 euroa)

Sinun tuella maksamme yhden ajokkaan lähes koko talven ruoat. 6 kuukaudeksi rehua hänelle.

Sinulle tästä lähetämme todistuksen, 4 tervehdystä porolta useampi digilahja ja kaiken lisäksi viihdoin mahdollisuus pitää poron omassa olohuoneessa. Tyynypäällysteinen uniikin poromaalauksen kanssa meidän taiteelijalta. Lahjakortti yhdelle hegelle meidän parhaaseen ohjelmaan porolla- pilkille ja lumikenkäilemään (voimassa joulukuun 2022 asti).

Alla lista meidän ajoporoista.

Tahra (meidän vanhin valkko), Orpo, Tornado (ensimmäinen kilpaporo koko Kittilän alueella 50 vuoteen), Dionysos, Pilvi (asuu kesät Kumputunturilla, missä pilvien pitääkin olla), Rodeo, Musta Surma, Farao, Pitkäjalka, Oskari, Myrsky, Mozzart, Arturi, Hiutale, Diplodocus, Ferguson, Viima, Prinssi, Meteoriiti, Zeus, Paholainen.

Read more

Paikalliset herkut teidän pöydälle

 • KESTO: tilaathan viimeistään 2 vuorokautta ennen toivottua toimitusta
 • HINTA: 25-45€/ pakkaus

Nauttikaa herkullisesta poronlihakeitosta tai hirviburgerista suoraan teidän mökillä turvallisesti. Tai ostakaa matkaan tulijaiseksi etelään.

Me tuomme valmiin vahvan lihaliemen. Te vain lisäätte vihannekset oman maun mukaan (täällä yleensä käytetään perunoita ja porkkanaa, jotkut vielä lisäävät makaroonia:) ja nautitte ulkoilun jälkeen.

Vaihtoehto 1- Poronlihakeitto. Lientä ja lihaa on yhteensä noin 1 litra, eli noin 3 annosta.

Vaihtoehto 2- Poronkäristystä. Valmiin käristyksen lisäksi tulee kotitekoinen puolukkahillo. Lisukkeeksi voitte tehdä perinteisen perunamuusin, tai miksei tuoretta pastaa vaihtelun vuoksi. (Noin 5 annosta)

 

Vaihtoehto 3- Hirviburgeri- raat burgerit odottavat pannua tai grilliä (500 g lihaa, eli 4 valmista burgeria)

 

Toimitetaan Levin keskutaan yli 50 euroa olevat tilaukset.

Madollisuus tilata toimitusta 50 euroa ja sen alle oleville tilauksille, tai teillä on mahdollisuus hakea meiltä ennen sovitulla ajalla.

 

Lue lisää
Reindeer meals with Northern Lights at Wolf Lake- Levi

Ruokailut kodassa tai hirsitalossa

Yli 10 hengen ryhmille voimme järjestää ruokailut (lounaat, illalliset) Hukkajärven maisemissä. 

Kesä- syyskuussa perille asti pääsee autolla tai pätkäbussilla. Kun lumi on maassa lähitieltä on noin 1.5 km matka. Silloin Hukkajärvelle voi tulla pulkan kyydissä, lumikengillä tai porolla. 

Kaikista ruoka allergioista pitää ilmoittaa etukäteen, voidaan sen huomioida menun suunnitellussa jo. 

Hukkajärven menussa näkyy paikallisuus niin paljon kuin mahdollista. Hirvi ja pororuoat, oman järven kala, piirakat/kakut missä itse poimimaa marjaa tai kotitekoiset hillot. Lähiruoka. 

Mahdollinen ruokalista

Alennettu hinta alle 12v. lapsille.

Alkuruoat/välipalat

 • Suolakalaa ruisleivällä 10 € / 7€
 • Hirviburgeri 17€ / 12€ (moni on tykästynyt)
 • Hirven/poron kyljykset 15€ /12€

Pääruoat

Sisältyy myös leipä/voi, alkoholittomat juomat, kahvia/teetä

   • Makaronilaatikko- hirvenlihalla   23 € / 13 €
   • Hirvikastike suolakurkulla/ riisi 23 € / 13 €
   • Poronkäristys perunamuusilla, suolakurkku, kotitekoinen puolukkahillo 25 € / 15 €
   • Hirvenkäristys muusilla tai tuoreella pastalla, suolakurkku, kotitekoinen puolukkahillo 25 € / 15 €
   • Poronlihakeitto (missä oikea liha, ei vain jauhelihaa)  25 € / 15 €
   • Hirvilasagne 25 €/ 15 € (tämä vain yli 15 hengen ryhmille)
 •  
 • Jälkiruoat
  pääruoan yhteydessä
 • vain yli 15 hengen ryhmille
  • kääretorttu omilla marjoilla 3€/ 2 €
  • marjapiirakka 3 €/ 2€

Varausehdot

 • Peruutusmaksu on 100% jos perutaan 12 tuntia tai lähempänä ajankohtaa
 • Peruutusmaksu on 50% jos perutaan 2 päivää tai lähempänä ajankohtaa
 • Peruutusmaksu on 20% jos perutaan 10 päivää tai lähempänä ajankohtaa
 • Peruutusmaksu on 7% jos perutaan 365 päivää tai lähempänä ajankohtaa
 • Harkitse matkavakuutuksen ottamista äkillisen sairauden tai vastaavan varalta.

Varusteet

Tulkaa hyvin varustautuneena talvi olosuhteisiin. Riittävän tilavat jalkineet, villasukat, kintaat (ei sormikkaat keskellä talvea), kaikki muut lämpimät aluskerrastot, välikerrastot jne. Talven ulkopuolella kumisaappaat ovat paras valinta. 

Talvivarusteiden vuokraus

Tarvittaessa voitte vuokrata sopiva varustus kelkkayrityksiltä Leviltä tai Kittilän lentokentältä. Lämpimät aluskerrastot pitää olla omia.

Allergiat

Ilmoita viimeistään vuorokausi ennen retkeä, jos teidän ryhmässä on ruoka allergioita. Meidän kalakeitto tehdään joko lohi tai kirjolohesta. Retkien aikana tarjoamme myös poroa tai hirveä. Jos te olette allergisia, niin ilmoittakaa meille etukäteen. 

Kieli

Meidän retket ovat opastettu englannin kielellä, melkein aina on myös suomea puhuva opas saattavilla. Jos toivotte suomen kielen opastusta, olisi hyvä asiasta meillle ilmoittaa etukäteen. Ranskan-, saksan- ja enspanjankielisille on perusohjeet saattavissa lapulla. 

Raskaus ja terveystila

Varatessa poroajon sisältävän retken ilmoittakaa etukäteen jos ryhmässä ovat huomioon otettavat terveyteen liittyvät rajoitukset (esim. jalka kipsissä, selkäleikkaus takana jne.) Huomioidaan nämä poroja valittaessa retkeä varten. Vaikka porot lähtevät yskittelen, turvallisuus on meille kaikesta tärkein. Sen takia yritämme teille löytää sopivimman yksilön.

Mikä on paras aika Lapissa?

Lue lisää