Meistä

Hukkajärven tarina

Yrityksen toimintaa harjoitetaan pääsääntöisesti Kätkäjärven ja Hukkajärven ympäristössä, missä omistajan äidin suku on asunut jo 1800 luvun puolella. Paikka on Levin, eli Sirkan, ja Kittilän lentokentän välissä.  Yritys on perustettu vuonna 2000 ja lähti liikkeelle pilkki ja ruokailu ohjelmista. Poroajelut ja muut luonnonläheiset tuotteet tulivat pian sen jälkeen. Yritykselle tuli nimeksi Kätkätunturin Erä ja Luonto joka myöhemmin muuttui osakeyhtiöksi. 

Kätkätunturi

Yrityksen nimen mukaan Kätkätunturi on näkyvässä roolissa. Se näkyy lähes joka ohjelman aikana koko pituudessa ja kauneudessa eri värineen  vuoden ajasta riippuen.  Toimimme omilla mailla, missä eläinlajeille luodaan ja ylläpidetään sopivaa elinympäristöä. Täältä löytyy hakkaamattomat metsät, missä on sopivasti syötävää metsäkanalinnuille, meidän soilla annetaan pesimärauha vesilinnuille, sorkkaeläimille tuomme nuolukiviä jne. Erä ja luonto säilyy täällä tulevaisuudessakin.

Kalastusta Hukkajärvellä

Meillä on oma järvi yksityismaiden sisällä mihin vuosittain istutetaan kaloja asiakkaita varten. Pilkki on talvisin suosituin harrastus asiakkaiden keskuudessa. Jokamiehenoikeudet eivät päde istutusjärveemme.

Poroajelut

Poroajo lumisessa metsässä, pilkkiminen ja lumikenkäily yhdistyvät meidän suosituimpaan talviohjelmaan mihin kuuluu myös lohikeitto.

Paikallinen elämäntapa

Yrityksen omistaja, Siirtolan Kari, on yhdistänyt omat ammatit ja harrastukset. Poromies ammatiltaan, mutta pienestä asti on metsästänyt ja kalastanut, kuten hänen isän ja äidin perheessä on totuttu. Luonnon ja eri eläinlajien käyttäytymisymmärrys on ollut välttämätön ja oikeita salaisuuksia ei ulkopuolisille paljastettu. Isän suku on asunut Kumputunturin juurella, missä varsinainen porotila sijaitsee. Keväällä vasoitetaan siellä, jonka jälkeen kaikki porot päästetään kesäksi metsään nauttimaan vapaudesta ja ruoanantimista. Syksyllä ne osaavat palata takaisin kotiin.

Tue paikallisen yrityksen

Näinä vaikeina aikoina voit auttaa meitä korona turvallisesti useammalla tavalla. Voit ryhtyä porokummiksi, ostaa meiltä lähiruokaa mökille tai tulijaiseksi kotiin, silloin kun olet Levillä tai käyt syöttämässä ajoporoja meillä. Nämä vaihtoehdot ovat varattavissa meidän verkkokaupasta. Lisäksi on mahdollista varata muut retket. Suurin osa ohjelmasta tapahtuu raikkaassa ulkoilmassa ja jos käymme syömässä kodassa, muista käyttää maskin silloin kun ei syödä, eikä juoda. Näin olemme kaikki tyytyväisiä ja pysymme terveenä.

 

=

Ota yhteytä

Kätkätunturin Erä ja Luonto Oy
[email protected]

Puhelin

Kari 0400 225 242 (vain suomeksi)

Petra +358 468 101 400

(vastaa myös eglanniksi)

Käyntiosoite

Kätkäjärventie 407
99130 Sirkka, Finland

Muista aina varata etukäteen!

Käytä Google Maps!

Mikä on paras aika Lapissa?

Lue lisää