Meistä

Yrityksen toimintaa harjoitetaan pääsääntöisesti Kätkäjärven ja Hukkajärven ympäristössä, missä omistajan äidin suku on asunut jo 1800 luvun puolella. Paikka on Levin, eli Sirkan, ja Kittilän lentokentän välissä.  Yritys on perustettu vuonna 2000 lähti liikkeelle pilkki ja ruokailu ohjelmista. Poroajelut ja muut luonnonläheiset tuotteet tulivat pian sen jälkeen. Yritykselle tuli nimeksi Kätkätunturin Erä ja Luonto joka myöhemmin muuttui osakeyhtiöksi. 

Yrityksen nimen mukaan Kätkätunturi on näkyvässä roolissa. Se näkyy lähes joka ohjelman aikana koko pituudessa ja kauneudessa eri värineen  vuoden ajasta riippuen.  Toimimme omilla mailla, missä eläinlajeille luodaan ja ylläpidetään sopivaa elinympäristöä. Täältä löytyy hakkaamattomat metsät, missä on sopivasti syötävää metsäkanalinnuille, meidän soilla annetaan pesimärauha vesilinnuille, sorkkaeläimille tuomme nuolukiviä jne. Erä ja luonto säilyy täällä tulevaisuudessakin.

Meillä on oma järvi yksityismaiden sisällä mihin vuosittain istutetaan kaloja asiakkaita varten. Pilkki on talvisin suosituin harrastus asiakkaiden keskuudessa. Jokamiehenoikeudet eivät päde istutusjärveemme.

Poroajo lumisessa metsässä, pilkkiminen ja lumikenkäily yhdistyvät meidän suosituimpaan talviohjelmaan mihin kuuluu myös lohikeitto.

Yrityksen omistaja, Siirtolan Kari, on yhdistänyt omat ammatit ja harrastukset. Poromies ammatiltaan, mutta pienestä asti on metsästänyt ja kalastanut, kuten hänen isän ja äidin perheessä on totuttu. Luonnon ja eri eläinlajien käytäytymisymmärrys on ollut välttämätön ja oikeita salaisuuksia ei ulkopuolisille paljastettu. Isän suku on asunut Kumputunturin juurella, missä varsinainen porotila sijaitsee. Keväällä vasoitetaan siellä, jonka jälkeen kaikki porot päästetään kesäksi metsään nauttimaan vapaudesta ja ruoanantimista. Syksyllä ne osaavat palata takaisin kotiin. 

Mikä on paras aika Lapissa?

Lue lisää